Miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Отглеждане на Английски булдог вкъщи

Отглеждане на Английски булдог вкъщи

Пламена M.Пламена M.
Джедай
5469
Английски булдог

Английският булдог е сред най-желаните домашни любимци. Въпреки това, преди да пристъпите към отглеждането на животно у дома, е редно добре да обмислите дали сте готови за тази стъпка. Те са масивни, мускулести, с набръчкано лице и отличителен нос.

Външен вид на Английски булдог

Козинката на английския булдог е права, къса, гладка и лъскава. Кожата му е отпусната и мека, най-вече в областта на главата, врата и рамената. Цветовата му окраска е разнообразна. Той може да е обагрен в тигрово-червен, чисто бял, чисто червен, червен с бели петна, светло бежов, бледо кремав, бледо жълт, жълто-червен, черен или пъстър цвят. Нослетата им са черни, а очите са тъмни.

Поведение на Английски булдог

Тази порода кучета се наслаждават на спокойствието. Те са подходящи за отглеждане у дома, където се чувстват изключително комфортно. Освен това не са особено активни и не изискват особени физически упражнения.

Отглеждане на Английски булдог

Въпреки че не са толкова атлетични, английските булдози изискват всекидневни разходки. Ако не го правите, те ще надебелеят неимоверно. Горещините не им понасят, така че изберете по-прохладните часове за разходка.

Важно за тази порода е, че има нужда от климатизирана среда и много вода по време на горещите летни дни.

Допълнителни грижи за Английски булдог

Куче Английски булдог

Най-важна е грижата за козината. Тя се поддържа лесно, като се сресва с твърда четка. Къпе се само при необходимост.

Муцуната на кучето се почиства с влажна кърпичка ежедневно, особено вътрешната част на набръчканото му лице.

Заболявания на Английски булдог

Английският булдог живее средно от 8 до 12 години. Някои от тях страдат от кисти, формирани между пръстите на крайниците. Едни от най-честите проблеми обаче са дихателните проблеми и алергиите.

Интересен факт при булдозите е, че около 80 % от тях се раждат с цезарово сечение. Това е така, тъй като техните характерно големи глави не могат да преминат през родилния канал.

За да се се избегнат инфекции, причинени от натрупването на влага, гънките на лицето на булдога трябва да се почистват ежедневно.

Булдозите трябва да се отглеждат в помещения, които са климатизирани. Те се нуждаят от сянка и вода, за да поддържат температурата си.

Английски булдог и деца

Английският булдог е дружелюбен и е добър приятел на децата. Те са склонни да изтърпят всичко, което малките пакостници им причиняват. Освен това, булдогът се разбира прекрасно с всичко останали домашни любимци.

Ако желаете да си вземете такова кученце, разгледайте нашите обяви за английски булдоци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest