Добре дошли в Клуб „Сириус“

Галерия

Сириус

Сириус

обучение


Schutzhund / IPO

Разликата между световните правилници за работа по Schutzhund/IPO е малка, разработени са за една и съща цел. Всяка порода може да се обучава по правилниците. Опитният инструктор знае, че не всички кучета и не всички породи кучета са подходящи за тази работа.Тестът за кучета изисква високо ниво на умения в областите – следа, послушание и защита.

Рингово обучение

Ринговото обучение на кучета се прилага за участие на четириногите в екстериорни изложби. Кучетата следва да притежават необходимите умения за да представят пред съдията всичко характерно за съответната порода, с други думи, колко близо е кучето до стандарта за породата.

Общо послушание

Възпитание на кучето по послушание е основа за придобиване на дисциплиниращи навици у животното, позволяващи да се управлява поведението му. Обучението в общо послушание е еднакво за всички породи и съдържа в себе си първоначално възпитание и основен курс на обучение BH (Begleithund).

СТАТИСТИКА


0

Членове
0

Професионалисти
0

Кучета
0

Световно

за нас


Здравейте, приятели на спорта с кучета!

Като Председател на Клуб „Сириус“, регистриран на 20.07.1999 г. и един от учредителите на първия за спорт с кучета Клуб „Пионер“, създаден през 1991 г. с основна цел обединяваща хората, желаещи да спортуват със своите кучета, след години тренировки имах щастието да присъствам на семинар, воден от Иван Балабанов – наш сънародник, който живее и работи в САЩ. Там той е постигнал завидни резултати в обучението и спорта с кучета на световно ниво.

Този семинар промени генерално нашите виждания за обучение и спорт с кучета. Посочи ни една нова, съвременна методология за обучение, при която кучето изглежда и се държи по съвсем различен начин. Така през 2006 г. успяхме да реализираме една от основните си цели, участие на Световното първенство по спорт с кучета към FMBB в Унгария, където кучетата на  Николай Василев и Иван Балабанов  се представиха на много добро ниво. Проведохме и редица семинари, водени от хора със значителни постижения в обучението и спорта от Белгия, Германия, Швейцария, САЩ.

В момента в клуба членуват хора с различни породи кучета – ротвайлер, малиноа, немска овчарка, ризеншнауцер и др. Целта на всички е постигане на спортни резултати по обучение на кучета. Клубът организира ежегодно мероприятия по спорт с кучета по правилниците на IPO. Тренира се целогодишно под ръководството на инструктори, доказали своите способности чрез личните си постижения и успехи. Членувайки в клуб с опитни треньори и правилна методика, резултатите не закъсняват.

Приветстваме всеки,  желаещ да работи с кучето си и да го обучава така, че да достигне резултати, както и по спортните правилниците на IPO, да стане член на нашия клуб и да бъде наш приятел!

Иван Танев

Председател на Клуб „Сириус“

Кинология

Oрганизира и провежда лекции, семинари, участия за възпитанието, отглеждането, храненето и защитата на кучета.

Обучение на кучета

Обучава и подготвя кучета за участие в различни мероприятия

Спорт с кучета

Организира и участва в спортни мероприятия в страната и чужбина.

Нещата, които трябва да научим, преди да можем да ги правим, ние ги учим като ги правим!

Клуб „Сириус“ е сдружение с нестопанска цел в полза на стопаните при обучението им на техните четириноги приятели.

Работиме по световния правилник на Schutzhund/IPO. Schutzhund означава “куче за защита”. Това е спорт, който създава силна връзка между куче и човек и ги прави едно цяло. Правилникът включва три дисциплини – следа, послушание и защита – които са неразривно свързани помежду си.

 

Запознайте се с нашия Eкип

Иван Танев
Председател

Румен Колев
Инструктор

Мариана Ал Кюрди
Секретар - касиер

Емил Ботев
Пом. инструктор

Другите за нас


Добре Дошъл в Света на Кучетата

Свържи се с нас, ако искаш да направиш своя домашен любимец щастлив много здравословен и активен, това е полезно и за вас. За нас е удоволствие!

кучета


Клубни кучета

Често Задавани Въпроси ?

Кучето трябва да има навършени 18 месеца за да се яви на ipo1?
Обучението е през целя живот на кучето.
Родословията не са условие за членство в клуб „Сириус“.  Нашият клуб обучава всички кучета.
За да бъдете добър треньор, между вас и вашето куче трябва да съществува добра двустранна комуникация.
Трябва да развиете треньорски умения, трябва да вникнете в теориите, за това как кучетата възприемат и се приспособяват, но това става с практика.

Клубни Кучета

Хамър

Алегра

Нерон

Морган

Харесвани Брандове


client
client
client
client

КОНТАКТИ


За информация

Адрес за кореспонденция:

гр. София, ул. „Княз Борис I“ № 39, ап. 1

+359 (0) 886642346 (Инструктор)

+359 (0) 887360783 (Секретар – касиер)

+359 (0) 895524589 (Пом. инструктор)

+359 (0) 878166410

sirius@sirius-bg.net

Местоположение

Заповядайте на тренировките ни в гр. София, зад музея „Земята и хората“

Всяка събота и неделя от 10.00 ч. до 14:00 ч.

bg_BGBulgarian